Objavljeno u Nacionalu br. 383, 2003-03-19

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Račan će imenovati Tureka i Lončarića

Damir Lončarić i Franjo TurekDamir Lončarić i Franjo TurekPremijer Ivica Račan trebao bi ovih dana razgovarati s dvojicom obnašatelja dužnosti ravnatelja sigurnosnih agencija, Franjom Turekom (Protuobavještajna agencija – POA) i Damirom Lončarićem (Obavještajna agencija -OA). Cilj je da napokon uz suglasnost predsjednika Republike Stipe Mesića budu imenovani ravnateljima preostalih dviju agencija nakon što je prije nekoliko mjeseci brigadni general Gordan Čačić postao ravnatelj Vojno-sigurnosne agencije.

Skoro godinu dana Turek i Lončarić, mimo Zakona o sigurnosnim agencijama, koji ne pozna funkciju obnašatelja dužnosti ravnatelja, radili su svoj posao i često bili izloženi napadima interesnih političkih i bivših obavještajnih skupina koje su ih nastojale kompromitirati raznim anonimnim pismima, pamfletima i konstrukcijama.

Njihovo imenovanje, uz već ustrojeno Vijeće nacionalne sigurnosti, trebalo bi konačno srediti stanje u tajnim službama kako se ne bi dogodilo da zbog kaosa u sigurnosnim strukturama Hrvatska ne dođe u situaciju sličnu onoj u Srbiji kad je organizirani kriminal očito preuzeo neke funkcije izvršne vlasti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika