15.06.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

JUGOSLAVIJA - HAAG

MILOŠEVIĆ NA TAJNIM RAČUNIMA U INOZEMSTVU IMA VIŠE OD 650 MILIJUNA EURA

MILOŠEVIĆ NA TAJNIM RAČUNIMA U INOZEMSTVU IMA VIŠE OD 650 MILIJUNA EURA

Bivši Srbijanski i Jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević prebacio je više od 650 milijuna € iz Beograda na svoje račune u pedesetak različitih stranih banaka, financijskih ustanova i tvrtki u razdoblju od 1992. do 2000. godine.
Istragu o Miloševićevim financijskim malverzacijama zatražila je glavna istražiteljica Međunarodnog ratnog suda za zločine počinjene na području bivše Jugolavije, Carla del Ponte, jer se Milošević svojim računima u Njemačkoj, Austriji, Cipru, Grčkoj, Luksemburgu, Singapuru, Švicarskoj, itd. koristio za nabavljanje oružja i novih vojnih tehnologija.
Novci su u nekim slučajevima prenošeni i ručno, kao u slučaju kada je Mihalj Kertes, tadašnji šef jugoslavenskih državnih carina i Miloševićev prijatelj, državnim zrakoplovom na Božić 1998. godine prebacio u torbi na Cipar 18 milijuna eura.
Većem dijelu novca još nije uđeno u trag, za što je vjerojatno zaslužna Branka Vučić, direktorica Beogradske banke i Miloševićeva prijateljica, koja je sudjelovala u prebacivanju novca iz Beograda na strane račune.

Vezane vijesti

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je večeras, nakon neslužbenih informacija po kojima je on dobio najmanje glasova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika