Objavljeno u Nacionalu br. 390, 2003-05-06

Autor: Nacionalova redakcija

MUKE U ETERU

Propast Hrvačićeva projekta

Juraj Hrvačić je u ozbiljnim poslovnim problemimaJuraj Hrvačić je u ozbiljnim poslovnim problemimaNakon samo tri mjeseca radijska informativna agencija “Media servis” Jurja Hrvačića, vlasnika Obiteljskog radija, našla se u ozbiljnim problemima. “Media servis” trebala je biti centralna informativna agencija koja bi svojim vijestima opsluživala 18 radijskih postaja u Hrvatskoj, a početkom prošlog tjedna Juraj Hrvačić obavijestio je zaposlenike agencije kako su troškovi preveliki te kako četvero od 15-ak djelatnika moraju dobiti otkaze dok će ostalima plaće biti smanjene za 20 posto.
Ideja o centralnoj radijskoj informativnoj agenciji začeta je na Obiteljskom radiju prije više od godinu i pol, ali je njezina realizacija započela tek 1. veljače ove godine kada su s novinarima i urednicima potpisani ugovori na samo tri mjeseca. Voditeljica projekta bila je Mirela Sertić-Janković, glavna urednica Obiteljskog radija.
Samo desetak dana nakon službenog početka rada agencije Sertić-Janković dala je otkaz. Hrvačić je, da bi sakrio probleme, novinarima rekao kako je sve u redu, kako se u Buzinu gradi nova zgrada čiji će velik dio pripasti informativnom programu radija te kako se ne moraju ništa brinuti. Novinarima koji su nastavili raditi u agenciji zaprijetio je otkazima u slučaju da ovi događaji izađu u javnost.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika