Objavljeno u Nacionalu br. 467, 2004-10-26

Autor: Damir Radić

BRITANIJA

Beckham uzrujao Crkvu zbog krunice

Katolička crkva u Britaniji, zbunjena masovnim profaniranjem krunice, objavila je ovih dana letak za mlade kojim upozorava na njeno značenje.Katolička crkva u Britaniji, zbunjena masovnim profaniranjem krunice, objavila je ovih dana letak za mlade kojim upozorava na njeno značenje.Katolička crkva u Britaniji, zbunjena masovnim profaniranjem krunice, objavila je ovih dana letak za mlade kojim upozorava na njeno značenje. Ljuta je na engleskog nogometaša Davida Beckhama koji je kriv za to profaniranje jer se nedavno pojavio na naslovnicij časopisa Vanity Fair noseći oko vrata ogrlicu od pet krunica, dizajniranu u modnoj kući Dolce & Gabbana, vrijednu 800 eura. On je započeo trend koji su preuzele i druge zvijezde, pa je američka pjevačica Britney Spears snimljena s krunicom oko vrata u Dublinu, a nosila ju je javno i britanska televizijska zvijezda Tara Palmer-Tomkinson.
Nakon toga je u katoličkim knjižarama i prodavaonicama vjerskih predmeta diljem Britanije zamijećen golem porast prodaje krunica. Obično se u Britanije krunice prodaju u proljeće, a prosječna knjižara proda ih godišnje tridesetak. Ove godine krunice se prodaju cijelo vrijeme, i to po stotinjak mjesečno. Katolička crkva u Britaniji pobojala se da će se krunica profanirati kao isključivo modni element oponašanja Davida Beckhama pa se sad uz svaku krunicu kupcu daje i brošura o vjerskom značenju krunice.

Vezane vijesti

Platini: Beckham dolazi u Pariz zbog shopinga

Platini: Beckham dolazi u Pariz zbog shopinga

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini komentirao je uz dozu ironije mogućnost da David Beckham nastavi karijeru u redovima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika