Objavljeno u Nacionalu br. 467, 2004-10-26

Autor: Nacionalova redakcija

VUKOVAR

Otvorena kuća hrvatskog nobelovca

U Zagrebu je, prošlog tjedna, u prostoru Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti predstavljena Fundacija "Kuća Ružička".U Zagrebu je, prošlog tjedna, u prostoru Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti predstavljena Fundacija "Kuća Ružička".U Zagrebu je, prošlog tjedna, u prostoru Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti predstavljena Fundacija “Kuća Ružička”. Fundacija je osnovana u svrhu obnove i izgradnje rodne kuće prvog hrvatskog nobelovca Lavoslava Ružičke u Vukovaru. Uz obnovljenu kuću predviđena je i gradnja moderne, polivalentne dvorane. Na taj način, uz muzejski postav, dobiva se i multimedijalni prostor u kojem će se građanima Vukovara i njegovim posjetiteljima, pružiti mogućnost da, zahvaljujući modernoj tehnologiji, postanu dio suvremenog događanja putem programa, edukacije i razmjene na znanstvenom i kulturnom nivou.

Upraviteljica “Kuće Ružička”, Maja Rendulić, istaknula je da je misija ove Fundacije uspješno spojiti iskustva i znanja pojedinaca, tvrtki i institucija kako bi se, uz novčanu potporu, odnosno donacije, obnovila rodna kuća Lavoslava Ružičke te samim tim pružilo znanje i spoznaja o prvom hrvatskom nobelovcu koji je dao veliki doprinos ugledu naše znanosti. Nakon predstavljanja projekta, potpisan je i prvi donatorski ugovor u vrijednosti od 375.000,00 kuna s tvrtkom Castellum d.o.o., koji je potpisao gospodin Tomislav Horvatinčić.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika