Objavljeno u Nacionalu br. 469, 2004-11-09

Autor: Nacionalova redakcija

WASHINGTONSKI BAL

Bijesna Silvija Luks ostaje u Americi

U ponedjeljak 8. studenog redakcija Nacionala primila je pismo Silvije Luks, HTV-ove novinarke zbog čijih se izvještaja iz Washingtona vodstvo državne televizije javno ispričalo gledateljstvu. Premda je proteklog tjedna Silvija Luks već uputila nekoliko otvorenih pisama u kojima je kritizirala HTV, i ovo je prilično zanimljivo.

Na početku ističe kako su “Galić, Nemčićka i Rončević već shvatili da su naletjeli na gadnu igru televizijskih crvenih brigada koje je dragi Kristić odnjegovao i pretplatio, pa dok on sad bol boluje i tuži HRT sudu, oni mu obavljaju posao”. U nastavku Silvija Luks piše: “Do ovog trenutka, osim telefonskog naloga da ostajem u Washingtonu i nastavljam raditi po dogovoru uz daljnje redovito dopisničko javljanje za Hrvatski radio, nisam od vrlih šefova dobila nikakvu službenu informaciju jer su uz zakašnjenje shvatili da puška opaljena u moju glavu (koja je kao što znaju tvrđa od pancirke) zapravo puca u njihove drage im stolce. Stavljanje mog sina u kontekst sa Žužulom pokazuje da je sve dobro planirano i prije mog odlaska, a doktorica opće prakse Hloverka, svjesno ili nesvjesno, uletjela je u postavljanje pogrešne dijagnoze.”

Na kraju slijedi i objašnjenje vezano uz njezinu kuću na Korčuli, koju, kako kaže, “iznajmljuje kako bi dobila nešto keša za uvođenje centralnog grijanja jer naravno da mi je cilj u njoj, najljepšoj na svijetu, završavati moje knjige, a ne bivati dopisnik bilo gdje ili nježnoj Gojanici tumačiti razliku između američkog nogometa i bejzbola te međunarodnog i lokalnog servisa CNN-a”.

“Iako je ovo napisano kao privatan e-mail, ovlašćujem vas da se koristite svim informacijama ili da ga objavite u cjelini, pa kad je bal nek’ je bal do kraja”, zaključuje Silvija Luks iz Washingtona.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika