Objavljeno u Nacionalu br. 347, 2002-07-10

Autor: Nacionalova redakcija

NJEMAČKA

Allianz kupio najvećeg slovačkog osiguravatelja

...

Allianz dobio dopuštenje za kupnju najvećeg slovačkog osiguravatelja.
Slovački ured za borbu protiv monopola dopustio je Allianzu, drugom europskom osiguravatelju, koji se ujedno natječe i za kupnju Croatia osiguranja, kupnju 145 milijuna eura vrijednog najvećeg slovačkog osiguravatelja – Slovenska Poistovna AS. “Dopuštenje je podložno određenim uvjetima koji će biti objavljeni nakon što odluka stupi na snagu”, rekla je glasnogovornica slovačkog ureda za borbu protiv monopola Vanda Zavodska.
Slovenska Poistovna AS ima 46-postotni udio na slovačkom tržištu,dok Allianz, koji je trenutačno treći, ima 8-postotni. Njihovim će se spajanjem kontrolirati više od polovice slovačkog osiguravateljskog tržišta. Ta je odluka važna upravo zbog činjenice što Croatia osiguranje ima 49 posto tržišta u Hrvatskoj, a Allianz oko 6 posto. S druge strane, Allianz ima natpolovično vlasništv mirovinskog fonda AZ, dok Croatia osiguranje dijeli mirovinski fond s PBZ-om pa bi, osim hrvatske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, na eventualnu prodaju CO-a Allianzu, morala reagirati i Hagena sa svojim zahtjevima.

Vezane vijesti

J. Kosor prekršila vlastiti antikorupcijski program

J. Kosor prekršila vlastiti antikorupcijski program

Gostujući u emisiji "Nedjeljom u 2" bivši čelnik Croatia osiguranja, Damir Mihanović javno je ispričao sve o aferi Fimi media koju je razotkrio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika