Objavljeno u Nacionalu br. 362, 2002-10-23

Autor: Nacionalova redakcija

AGENCIJA ZA ZAŠTITU TRŽIŠNOG NATJECANJA

Državna administracija voli kavu ‘Franck’

...

Ministarstvo unutarnjih poslova uspješno je ponovilo grešku koju je Ured za opće poslove Vlade i Sabora napravio početkom prosinca prošle godine. Naime, MUP je početkom rujna u Narodnim novinama objavio oglas o javnoj nabavi kave i to kave “Franck”, kako je točno navedeno u natječaju, gotovo jednako kao i u natječaju koji je Ured za opće poslove objavio prošle godine, a zbog kojeg je proizvođač kave “Elite” uputio prigovor Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja koja je u roku tri dana donijela rješenje kojim je potvrdila “Eliteov” stav.

Naravno, i ovaj natječaj MUP-a i natječaj Ureda za opće poslove su protivni zakonu koji bi barem državna administracija trebala poštovati i smislu javnih natječaja čija je svrha da se između različitih proizvođača mogu odabrati odgovarajući proizvodi zadovoljavajuće kvalitete po zadovoljavajućoj cijeni. Na MUP-ov natječaj javila su se tri ponuđača, sam “Franck”, tvrtka “Premium” koja je “Franckov” distributer i tvrtka UGO koja je ponudila kavu “Elite” i to po najnižoj cijeni (391 tisuća kuna), ali bez izjave o nepromjenjivosti cijena. Na natječaju je izabrana tvrtka “Premium” koja je kavu ponudila po nešto nižoj cijeni (487 tisuća kuna) nego “Franck” (519 tisuća kuna). Ostaje nam da se upitamo koji će slijedeći dio državne administracije poželjeti kavu “Franck”.

Vezane vijesti

Kava smanjuje rizik od smrti

Kava smanjuje rizik od smrti

Starije osobe koje piju nekoliko šalica kave na dan manje su u opasnosti od smrti u idućih 14 godina, nego njihovi vršnjaci koji izbjegavaju kavu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika