Objavljeno u Nacionalu br. 363, 2002-10-30

Autor: Nacionalova redakcija

NJEMAČKA

Rekordni gubitak HVB Grupe

...

Druga najveća njemačka banka HVB Grupa objavila je rekordan kvartalni gubitak nakon što je morala staviti na stranu 1,23 milijarde eura za pokrivanje potencijalnih neplaćanja kredita. Nakon toga dionice Grupe pale su za 13 posto. Gubitak u trećem kvartalu iznosi 360 milijuna eura, ili 67 centi po dionici. Godinu dana ranije u istom kvartalu banka je imala zaradu od 68 milijuna eura ili 12 centi po dionici. Generalni direktor banke Albrecht Schmidt najavio je investitorima da bi kompanija mogla smanjiti svoju dividenduu ukoliko ne dođe do oporavka dionica.
HVB, uzdrman bankrotima kompanija, padom cijena kapitala i stagnacijom ekonomskog rasta u Njemačkoj, ukida 9100 radnih mjesta, što znači otpuštanje 13 posto radne snage.

Analitičari očekuju da će banka ići u daljnje smanjenje troškova, a nakon što na mjestu generalnog direktora Albrechta Schmidta naslijedi Dieter Rampl.

Vezane vijesti

'Problem Ljubljanske banke mogao se riješiti još 1992.'

'Problem Ljubljanske banke mogao se riješiti još 1992.'

Problem Ljubljanske banke i njezinih štediša u Hrvatskoj mogao je biti riješen još 1992. godine, tvrdi Božo Dimnik, slovenski poduzetnik i lobist, te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika