Objavljeno u Nacionalu br. 386, 2003-04-08

Autor: Nacionalova redakcija

Njemačka

Počinje trka za glavno mjesto u Siemensu

...

Rudi Lamprecht, čelni čovjek Siemensovog poslovanja mobilne telefonije (ICM), trebao bi za nekoliko mjeseci preuzeti odgovornost za poslovanje svih triju komunikacijskih divizija Siemensa (I&C), što se može protumačiti kao početak trke za mjesto glavnog izvršnog direktora Siemensa. Promoviranje bi Lamprechta, nakon što je uspješno vodio mobilno poslovanje, stavilo na čelo najveće divizije u Siemensu. Ovo je samo dio pozicioniranja čelnih ljudi u Siemensu koji pokušavaju zauzeti što bolju startnu poziciju kako bi bili spremni za mjesto glavnog izvršnog direktora nakon Heinricha von Pierera, koji je umirovljenje najavio za rujan slijedeće godine. Ova utrka za mjesto šefa bit će jedna od najpažljivije promatranih u Njemačkoj sljedeće godine, pošto je Siemens sa svojim zdravim financijama odlučio iskoristiti trenutnu situaciju na tržištu i početi sa programom preuzimanja malih i srednjih kompanija.

Insideri kažu kako je Lamprecht prvi kandidat za mjesto koje je Rainer Jung, sadašnji šef I&C odlučio napustiti u rujnu ove godine. Lamprechta bi na njegovom direktorskom mjestu trebao naslijediti Lothar Pauly, dok će mu glavna konkurencija biti Thomas Ganswindt, šef fiksne telefonije u Siemensu. No, Lamprecht je u prednosti jer je njegova divizija prošle godine ostvarila dobit, dok Ganswindt nije bio te sreće.

Vezane vijesti

Atos kupio Siemens IT Solutions and Services

Atos kupio Siemens IT Solutions and Services

Atos, međunarodna kompanija za pružanje usluga na području informacijskih tehnologija, danas je objavila dovršetak preuzimanja društva Siemens IT… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika