Objavljeno u Nacionalu br. 386, 2003-04-08

Autor: Nacionalova redakcija

Velika Britanija

C&W napokon dobio novog glavnog direktora

...

Richard LapthorneRichard LapthorneBritanska telekomunikacijska kompanija Cable and Wireless (C&W) završila je prošlog tjedna svoju dvomjesečnu potragu za novim glavnim izvršnim direktorom kad je na to mjesto imenovan Francesco Caio umjesto Grahama Wallacea. Ovo imenovanje je posljednji komadić menadžerske slagalice kroz koju je zamijenjen veliki broj direktora kako bi se kompanija vratila profitabilnom poslovanju. Richard Lapthorne, predsjednik C&W-a koji je na to mjesto doveden početkom godine kako bi promijenio poslovnu strategiju, u potrazi je za novim glavnim izvršnim direktorom još otkad je krajem siječnja Wallace objavio svoju ostavku reagirajući na pritisak investitora i dioničara koji su ga krivili za probleme u kojima se našla kompanija.

Caio je sa svojih 45 godina jedan od cjenjenijih europskih mladih menadžera kojem najviše bodova donosi njegova sposobnost da se brzo prebacuje između područja telekomunikacija, financija i strojarstva.
Tijekom karijere bio je savjetnik u konzultantskoj kući McKinsey, da bi nakon toga bio članom uprave nekoliko telekomunikacijskih kompanija i proizvođača elektronike. C&W je objavio da će Caio imati osnovnu plaću od 700 tisuća funti godišnje dok mu maksimalni godišnji bonus ne smije prijeći 150 posto osnovne plaće. Bonus ovisi o njegovom uspjehu na mjestu glavnog izvršnog direktora, no u prvoj godini zagarantiran mu je dodatak od 375 tisuća funti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika