Objavljeno u Nacionalu br. 388, 2003-04-22

Autor: Nacionalova redakcija

ODGOVOR ČELNOG ČOVJEKA MOL-a RAČANU

Udio u MOL-u trebala bi kupiti hrvatska Vlada a ne INA

...

Zsolt Hernadi, čelni čovjek MOL-a, smatra da bi udjel u MOL-u umjesto Ine možda trebala kupiti hrvatska VladaZsolt Hernadi, čelni čovjek MOL-a, smatra da bi udjel u MOL-u umjesto Ine možda trebala kupiti hrvatska VladaMađarska naftna kompanija MOL uvrštena je na listu Forbes 400 nakon što je u 2002. postigla rekordne rezultate ostvarivši 221 milijun dolara operativne dobiti, rečeno je na godišnjoj skupštini ove kompanije u Budimpešti. Odlični rezultati posljedica su daljnje konsolidacije poslovanja, a u MOL-u kao ključni događaj izdvajaju povećanje udjela u slovačkom Slovnaftu, tako da MOL trenutno kontrolira 70,02 posto ove kompanije. Odgoda u privatizaciji Ine neće bitno utjecati na pregovore za koje očekujemo da će se nastaviti krajem travnja, rekli su u MOL-u, no ne bi nas čudilo da se oni, s obzirom na političku situaciju, rastegnu do kraja godine. Ističu, također, da nisu spremni povećati novčani dio svoje ponude bez čistih naznaka za što bi trebali platiti više, no dodaju da su voljni razgovarati o svim mogućim kombinacijama koje bi uključivale investiranje i međusobno investiranje u obje kompanije.

Zsolt Hernadi, čelni čovjek MOL-a, osvrnuo se na izjavu hrvatskog premijera Račana koji je rekao kako bi bilo interesantno da Ina kupi udjel u strateškom partneru. Hernadi smatra da bi udjel u MOL-u umjesto Ine možda trebala kupiti hrvatska Vlada koja bi tim potezom pokazala da ima vjeru u poslovnu budućnost eventualnog strateškog partnera najveće hrvatske naftne kompanije.

Vezane vijesti

Linić: O Aldottu ne razgovaram preko medija

Linić: O Aldottu ne razgovaram preko medija

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas kako smjenjivanje predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta nije predmet razgovora dvaju strateških… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika