Objavljeno u Nacionalu br. 393, 2003-05-27

Autor: Nacionalova redakcija

Okrupnjavanje banaka

Zagrebačka banka najavila pripajanje Varaždinske

...

Uprava Zagrebačke banke u dogovoru s Upravom Varaždinske banke donijela je odluku o početku procesa pripajanja Varaždinske banke Zagrebačkoj. Odluka je donesena kako bi se unaprijedilo i racionaliziralo poslovanje te povećali prihodi. Na donošenje odluke o pripajanju utjecale su i promijenjene tržišne okolnosti, odnosno izraženi trend okrupnjavanja u bankarskom sektoru, te namjera da se dio kapitala oslobodi i rasporedi za potrebe širenja poslovanja u regiji, navodi se obrazloženju odluke.
Varaždinska banka ovim će postati novi, regionalni poslovni centar Zagrebačke banke. Kao dio procesa pripajanja definirat će se i nova organizacija poslovanja. Zaposlenicima čija radna mjesta neće biti obuhvaćena novom organizacijom, a nakon razmatranja mogućnosti preraspoređivanja na druge poslove, Banka će osigurati prava veća od zakonskih te mogućnost dobivanja povoljnih kredita za samozapošljavanje. Proces pripajanja mogao bi trajati do srpnja 2004. godine.

Vezane vijesti

Presedan težak 4 milijuna kuna

Presedan težak 4 milijuna kuna

Čak je 11 godina bilo potrebno da hrvaski sud donese pravomoćnu presudu u slučaju Alana Ivaniševića protiv Zagrebačke banke. On je tužbu podigao jer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika