29.05.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

Croatia osiguranje

Vlada o privatizaciji Croatia osiguranja

Vlada priopćila da je spremna adovršiti proces privatizacije Croatia osiguranja, započet prije nekoliko mjeseci


Vlada RH danas je priopćila kako je odlučna dovršiti proces privatizacije Croatia osiguranja, započet prije nekoliko mjeseci. Proces privatizacije Croatia osiguranja nastavit će se na osnovi definiranih kriterija: poslovnog plana, vizije strateškog razvoja Croatia osiguranja u sljedećih nekoliko godina, ocjene kvalitete potencijalnih strateških partnera, ponuđene dokapitalizacije te ponuđene cijene za 51 posto dionica, stoji u Vladinom priopćenju.
Kandidati koji nakon procesa due dilligencea odluče predati obvezujuće ponude moći će to učiniti 4. srpnja ove godine, a nakon otvaranja ponuda Vlada će donijeti daljnje odluke isključivo na osnovi činjenica predočenih u njihovim ponudama, navodi se u Vladinu priopćenju.
Priopćenjem je, na navode u medijima, reagirala i Uprava Croatia osiguranja, opovrgavajući medijske napise o tome da nije lojalna većinskom vlasniku – Vladi RH u vezi s projektom privatizacije, te o skrivanju realnog stanja poslovnih rezultata društva. Ističući da je Croatia osiguranje d.d. stabilno osiguravajuće društvo, iz njegove Uprave napominju da redovito izvještavaju Nadzorni odbor o svim bitnim informacijama tekućeg poslovanja i poslovnim rezultatima. Svake godine poslovne rezultate društva pregledava i vanjska revizorska kuća, navodi Uprava, ponavljajući već prije objavljene podatke da Croatia osiguranje posluje s dobitkom koji je u 2001. godini iznosio 75 milijuna kuna prije oporezivanja, a dobit cijele grupe Croatia osiguranje iznosila je 134,5 milijuna kuna (odnosno konsolidirana dobit 103,2 milijuna kuna) prije oporezivanja.

Vezane vijesti

J. Kosor prekršila vlastiti antikorupcijski program

J. Kosor prekršila vlastiti antikorupcijski program

Gostujući u emisiji "Nedjeljom u 2" bivši čelnik Croatia osiguranja, Damir Mihanović javno je ispričao sve o aferi Fimi media koju je razotkrio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika