Objavljeno u Nacionalu br. 461, 2004-09-14

Autor: Nacionalova redakcija

Banke

Zagrebačka banka proglašena hrvatskom bankom godine

...

Na svečanosti 7. rujna u Londonu, Zagrebačka banka proglašena je bankom godine u Hrvatskoj (Bank of the Year 2004, Croatia).Na svečanosti 7. rujna u Londonu, Zagrebačka banka proglašena je bankom godine u Hrvatskoj (Bank of the Year 2004, Croatia).Na svečanosti 7. rujna u Londonu, Zagrebačka banka proglašena je bankom godine u Hrvatskoj (Bank of the Year 2004, Croatia). Nagradu Zagrebačkoj banci dodijelio je The Banker, jedan od najuglednijih svjetskih financijskih časopisa iz grupacije Financial Times. Stručna komisija The Bankera dodijelila je banci ovu nagradu ocjenjujući više od 2000 banaka iz 140 zemalja svijeta, procjenjujući niz pokazatelja uspješnosti poslovanja, uključivo i korištenje tehnologije te ocjenu poslovne strategije. Zagrebačka banka primila je ovo vrijedno priznanje po četvrti put (2004., 2003., 2001., 2000.).
Neto dobit Zagrebačke banke u 2003. narasla je 23 posto, na 729 milijuna kuna, a povrat na kapital je dosegao 16,8 posto. “U 2003. godini Grupa Zagrebačke banke postigla je izvrsne poslovne rezultate i očuvala svoju dominantnu poziciju u svim segmentima hrvatskog i bosansko-hercegovačkog bankarskog tržišta”, rekao je u povodu dodjeljivanja nagrade predsjednik Uprave Franjo Luković. “Po četvrti put dobivamo nagradu The Bankera kao banka godine, što znači da je prepoznata naša sposobnost očuvanja vodeće tržišne pozicije pružanjem suvremenih usluga i prvoklasnim servisom. To je postignuće svih naših zaposlenika.”

Vezane vijesti

Presedan težak 4 milijuna kuna

Presedan težak 4 milijuna kuna

Čak je 11 godina bilo potrebno da hrvaski sud donese pravomoćnu presudu u slučaju Alana Ivaniševića protiv Zagrebačke banke. On je tužbu podigao jer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika