15.01.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

Ivica Kostelić

'Nacizam je bio zdrav sistem'

...

POSLUŠAJTE NOVI NACIONALOV MP3
IVICA KOSTELIĆ – “NACIZAM JE BIO ZDRAV SISTEM”

Nacional nudi mogućnost da poslušate intervju sa Ivicom Kostelićem, najboljim hrvatskim, i jednim od najboljih svjetskih slalomaša u kojem on objašnjava svoje svjetonazore.

Naime obitelj Kostelić ponovno je posljednjih dana u središtu zanimanja hrvatske javnosti. Ovog puta ne samo zbog izvrsnih sportskih uspjeha, već zbog dva krajnje neumjesna javna istupa Ante i Ivice Kostelića.

Nakon sjajne pobjede u slalomu u Kranjskoj Gori 24-godišnji Ivica Kostelić u pobjedničkom je zanosu objasnio novinarima da tajna njegove pobjede leži u činjenici da je na startu “bio spreman poput njemačkog vojnika 22. lipnja 1941. godine.”

Njegov otac Ante, samo dva dana nakon Ivičina ispada, u intervjuu za Globus govorio s vrlo sličnih pozicija. To upućuje da posrijedi nije riječ o slučajnim ekscesima, već o jasno formiranom svjetonazoru.

Nije, dakako, teško prepoznati kako Ivica i Ante Kostelić crpe inspiraciju za svoje povijesne remininscencije kod istih političkih i ideoloških uzora. Uostalom izjava Ivice Kostelića o Wermachtu nije se dogodila slučajno. To potvrđuje intervju koji je sredinom svibnja prošle godine dao Zrinki Ferini urednici Nacionalova priloga Extra. U njemu je, naime, Ivica Kostelić iznio krajnje nakaradne ocjene o nacizmu. Taj dio razgovora nije tada objavljen jer takva politička razmatranja nisu primjerena za zabavni prilog Nacionala, a osim toga uredništvo je procijenilo da je možda riječ o prolaznom, mladenačkom ekscesu Ivice Kostelića zbog kojega ga ne treba javno prozivati.

Ivica Kostelić u razgovoru za Extru 14. svibnja 2002., u dijelu koji nije objavljen, ali je sačuvan na magnetofonskoj traci, objašnjava zašto je toliko fasciniran nacističkom armadom u Drugom svjetskom ratu.



MP3
KLIKNITE I POSLUŠAJTE



Autor: Mladen Pleše
Rubrika: Politika
Fašističke izjave Ante i Ivice Kostelića
Ivica Kostelić: ‘Nacizam je bio zdrav sistem’
ČLANAK IZ NAJNOVIJEG BROJA NACIONALA

15.1

Vezane vijesti

Myhrer "ukrao" Kosteliću slalomski globus

Myhrer "ukrao" Kosteliću slalomski globus

Andre Myhrer, 29-godišnji švedski skijaš, osvojio je mali Kristalni globus u slalomu ove sezone Svjetskog kupa. U posljednjoj utrci godine doslovno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika