25.01.2003. / 00:00

Autor: Marko Ćustić

ZANIMLJIVOSTI

DOBBSOVA ŽENA SA PIŠTOLJEM

DOBBSOVA ŽENA SA PIŠTOLJEM

Policajci na međunarodnom aerodromu grada Newarka, u blizini New Yorka, uhitili su 49-godišnju Debi Dobbs, kada se pokušala ukrcati u jedan avion sa torbom u kojem je bio napunjeni pištolj. Pištolj je otkriven tokom rutinske kontrole ručne prtljage, prijavljena je aerodromskoj policiji, koja ju je uhitila, te protiv nje napisala krivičnu prijavu.
Slučaj je izazvao veliku pozornost, jer je Debi Dobbs supruga jednog od najpoznatijih i najuglednijih američkih televizijskih novinara specijaliziranih za ekonomske teme. Njen suprug Lou Dobbs vodi emisiju “Moneyline”, jednu od najgledanijih emisija američke TV-mreže CNN. Dobbs je poznat kao vrlo ozbiljan, sistematičan i odlično informiran novinar, koji i dosadnije ekonomske teme znade vrlo zanimljivo prezentirati, pa je to razlog popularnosti njegove emisije. On se prije tri godine posvadio s upravom CNN-a, te napustio tu kuću, ali je pozvan da se vrati, kada je gledanost njegove emisije pala dok su je vodili drugi novinari.
Zašto je Debi Dobbs željela ući u avion sa pištoljem nije objašnjeno, a niti sam Dobbs nije želio komentirati ovaj incident koji je izazvala njegova supruga.

Vezane vijesti

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Gradonačelnik New Yorka Michael Boomberg u utorak je predstavio novu unaprijeđenu verziju poznatog njujorškog žutog taksija s USB priključcima koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika