20.06.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

HRVATSKI SABOR

SVI SABORSKI ZASTUPNICI SLOŽNI OKO POTREBE DONOŠENJA ZAKONA PROTIV REVANŠIZMA

SVI SABORSKI ZASTUPNICI SLOŽNI OKO POTREBE DONOŠENJA ZAKONA PROTIV REVANŠIZMA

Forum Hrvatske sloge, udruga za dijalog, toleranciju i zajedništvo, inicijator je ideje o potrebi suzbijanja političkog revanšizma u Hrvatskoj. Cilj udruge je iznaći način da se inicijativa pretoči u formalni zakonski prijedlog pa je, stoga, predviđen i sastanak sa saborskim zastupnicima. Saboru se predlaže donošenje popisa državnih dužnosnika koji se nakon promjene vlasti na izborima smjenjuju.
Stranački zastupnici, bez obzira na stranačke boje, blagonaklono gledaju na taj prijedlog. Mnogi ističu da bi se u Hrvatskoj takvim zakonom, koji bi određivao tko ostaje a tko odlazi nakon smjene vlasti na izborima, zauvijek riješili političkog revanšizma.
Koliko nam je potreban jedan takav zakon govori i činjenica da i među zastupnicima stranaka vladajuće koalicije prevladava mišljenje da je ova vlast ipak pogriješila kad se upustila u smjenu svih «starih» kadrova, jer je u mnogim područjima ostala bez stručnjaka što je, neizravno, priznao i sam premijer.
Obzirom se i premijer založio za što brže rješenje ovog problema, za očekivati je da će se prijedlog zakona o suzbijanju revanšizma u Saboru naći već na jesen.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika