31.01.2003. / 00:00

Autor: Sandra Milković

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA

ULAGA – VALIĆ: HRT NEĆE FINANCIRATI VRDOLJAKOVE SERIJE

Završetak serije »Duga, mračna noć« Antuna Vrdoljaka doveden je u pitanje jer glavna urednica HRT-a Jasna Ulaga-Valić odbija potpisati ugovor od 5 milijuna kuna za financiranje pet epizoda serije.
»Ne smijem potpisati ugovor jer mi to zakon ne dopušta. Gospodin Vrdoljak kao član Vijeća HRT-a, prema zakonu o HRT-u, ne smije obavljati poslove poput ove koprodukcije. O ovome ću tražiti mišljenje Vijeća HRT-a», rekla je Ulaga-Valić.
S druge strane, Vrdoljak drži da se tu ne radi o sukobu interesa. «Ugovor o financiranju snimanja pet epizoda dogovoren je sedam mjeseci prije nego što sam postao član Vijeća kada je Ulaga osobno došla na snimanje, kaže Vrdoljak. Naime, do tad je snimljeno osam epizoda, a kako su se materijali pokazali kvalitetnima Ulaga je obećala financiranje još pet dodatnih epizoda». Iako snimanje svake epizode košta 1.5 milijuna kuna, Vrdoljak je pristao na smanjeni budžet, ukupno 5 milijuna kuna, a taj je iznos prema dogovoru trebao biti isplaćen krajem ovog mjeseca.
Potez glavne urednice objašnjava njenom taštinom, koju je izazvao svojim komentarima na posljednjoj sjednici Vijeća. »Mislila je da ću zato što radim seriju koju financira HRT za nju imati samo lijepe riječi«, kaže Vrdoljak. Ulaga – Valić odbacuje ovakve tvrdnje ističući da se samo drži zakona te obavlja svoju dužnost za koju je izabrana na javnom natječaju.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika