01.02.2003. / 00:00

Autor: Mario Duspara

HAAG - ZAGREB

HAŠKI LIJEČNICI: BOBETKO PRIVREMENO NESPOSOBAN ZA SUĐENJE

HAŠKI LIJEČNICI: BOBETKO PRIVREMENO NESPOSOBAN ZA SUĐENJE
Nizozemska liječnička komisija, koja je boravila u Zagrebu sredinom siječnja, potvrdila je kako umirovljeni general Janko Bobetko nije sposoban pojaviti se pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu, piše u subotu Vjesnik.
Zbog lošeg zdravstvenog stanja Bobetko ne bi podnio putovanje do Haaga, što su prije Nizozemskih, utvrdili i hrvatski liječnici. Ipak, ovo je samo privremena mjera, i, kako navodi Vjesnik pozivajući se na izvore u Haagu, pretrage će biti ponovljene za tri do četiri mjeseca.
Obzirom je prilikom prispjeća optužnice u Zagreb, koncem prošle godine, bilo evidentno da Bobetko nije sposoban za odlazak u Haag, opravdano se nameće zaključak da je hrvatska Vlada trebala odmah pribjeći pozivanju haaškog liječničkog konzilija , a ne tražiti provjeru ustavnosti optužnice čime je izazivana kriza u državi i negodovanje međunarodne zajednice.

Vezane vijesti

'Dan bijelih traka'

'Dan bijelih traka'

Naredbu o obilježavanju svih nesrba i njihove imovine u Prijedoru izdao je Krizni štab općine Prijedor. Predsjednik štaba Milomir Stakić osuđen je u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika