07.02.2003. / 00:00

Autor: Sandra Milković

STANOGRADNJA

ČAČIĆEVE STANOVE U SPLITU GRADIT ĆE KERUM


Stanove iz projekta društveno poticane izgradnje u Splitu gradit će splitski trgovac Željko Kerum. Stanovi će se graditi na mjestu tvorničkih hala »pokojnoga« privrednog giganta »Diokoma« (ex »Jugoplastika«) na gradskom predjelu Brodarica. Riječ je o zemljištu koje je Kerum kupio javivši se kao jedini zainteresirani na natječaj Trgovačkog suda, odnosno stečajnog vijeća.
Ministar graditeljstva Radimir Čačić nešto ranije u Splitu je spektakularno najavio da će država kupiti taj prostor i na njemu prvi put izravno, preskačući tako pasivnu lokalnu upravu, graditi stanove POS-a. Međutim, Čačić se na rečenom natječaju za prodaju »Diokoma« nije ni pojavio, a sada će se državnim pogodnostima za gradnju na tom prostoru okoristiti Kerum. Ustvari, trgovac će graditi »Čačićeve stanove«. Poglavarstvo je u četvrtak pokrenulo proceduru izmjene Generalnog urbanističkog plana kako bi se dosadašnja industrijska zona na Brodarici prenamijenila u stambenu.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika