Objavljeno u Nacionalu br. 514, 2005-09-19

Autor: Nacionalova redakcija

HRVATSKI STRUČNJACI ZA EUROPSKE INTEGRACIJE NAPISALI PRIRUČNIK O FONDOVIMA EU:

Kako iz europskih fondova izvući eure?

  Dugogodišnji ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske i bivši predsjednik Odbora za europske integracije Hrvatskog sabora Mate Granić, bivši ministar europskih integracija i aktualni predsjednik saborskog Odbora za europske integracije Neven Mimica, bivši državni tajnik za razvojnu strategiju hrvatske vlade Ante Babić i glavni tajnik Europskog pokreta Hrvatska Siniša Grgić izdali su knjigu "Europski fondovi za Hrvatsku – kako iskoristiti sredstva iz Europske unije" na kojoj su radili šest mjeseci.
  Knjiga na više od 700 stranica opisuje 317 različitih europskih fondova s detaljnim uputama o načinu njihova korištenja. Knjiga je dostupna i u elektroničkom formatu, na CD-ROM-u, koji omogućuje "pametno" pretraživanje i sadržava adresar svih EU fondova.
  Goran Granić ističe da je glavna intencija knjige pomoći ali i potaknuti javnost u iskorištavanju fondova. Dodao je da se u Hrvatskoj jako malo iskorištava fondovski novac te da je glavni problem pomanjkanje znanja o njima. Prema njegovu mišljenju, država bi sa svojim ministarstvima trebala potaknuti mehanizme koji bi doveli do puno veće iskoristivosti, u čemu, istaknuo je, Hrvatska već prilično kasni.
  Siniša Grgić misli da vrijeme nije isteklo, ali da je glavni problem u neupućenosti javnosti, u kojoj vlada uvjerenje da postoje samo tri fonda, iako je istina da Hrvatska, kao kandidatkinja, može iskorištavati 317 fondova Europske unije.

Vezane vijesti

Ulazak u EU mogao bi biti odgođen za godinu i pol

Postoji realna opasnost da članstvo Hrvatske u Europskoj uniji bude odgođeno za najmanje godinu i pol, ocijenio je u današnjem Jutarnjem listu SDP-ov… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika