Objavljeno u Nacionalu br. 519, 2005-10-24

Autor: Nacionalova redakcija

SPORT I ODIJEVANJE

NBA košarkaši protiv odijela i kravate

  Američki košarkaš Allen Iverson suprotstavlja se nedavnoj odluci uprave američke profesionalne lige NBA kojom se svim igračima klubova NBA naređuje kako se moraju odijevati. Moraju biti u odijelima ili pristojnoj casual odjeći. Ne smiju nositi hip-hop odjeću, a posebno su im zabranjeni zlatni lanci, medaljoni i drugi nakit. To smiju nositi samo privatno.
  Ta je odluka izazvala negativne reakcije brojnih igrača, većinom crnaca i sljedbenika hip-hopa. Iverson je bio najglasniji: "NBA je liga mladih crnaca. Čini mi se kao da ih žele natjerati da se odijevaju na način koji im ne odgovara. U najmanju ruku trebala bi NBA platiti igračima da si kupe odjeću koja se od njih očekuje da je nose u službenim prilikama. Nije lako kad vidiš da te netko tjera da se odijevaš kako ne želiš."
  Njegov kolega Jason Richardson kaže: "Čini mi se da nas žele odvojiti od hip-hop generacije. Kao da je svatko tko ima veze s hip-hopom gangster koji je sudjelovao u pucnjavama. To što nekoga odjenete u ljepšu odjeću ne znači da onaj ispod te odjeće nije propalica. Pogledajte koliko je kriminalaca u odijelima. Sjetite se samo direktora Enrona."
  Stephen Jackson na utakmicu svog kluba Indiana Pacers protiv San Antonija došao je s četiri lanca oko vrata.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika