Objavljeno u Nacionalu br. 523, 2005-11-21

 

Kraš u devet mjeseci povećao prodaju i prihode za 8 posto

Kraš grupa u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila 21,4 milijuna kuna neto dobiti. Prihodi od prodaje u tom su razdoblju iznosili 640 milijuna kuna, što je za 48 milijuna kuna ili za osam posto više nego u istom razdoblju lani. Kraš je u spomenutom razdoblju prodao 22.625 tona gotovih konditorskih proizvoda, što je porast od 7,9 posto. Pritom je u Hrvatskoj prodano 14.116 tona proizvoda, odnosno 62 posto, dok je 38 posto plasirano na inozemnim tržištima.

  Obujam prodaje na domaćem tržištu povećan je za deset posto, dok je kod izvoznih tržišta najveći rast ostvaren u Sloveniji, 25 posto i zapadnoj Europi 38 posto.

  U Krašu ističu kako je nastavljen trend povećanja poslovne aktivnosti tvornice keksa Mira Prijedor te je nakon osuvremenjivanja proizvodnog asortimana te tvornice ukupan obujam prodaje povećan za 43 posto u odnosu na prethodnu godinu.

  Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine na tržište lansirala 30 novih i inoviranih konditorskih proizvoda. Osim kompanije Kraš u grupi se nalazi sedam komercijalnih podružnica, rasadnik Osijek i tvornica Mira iz Prijedora.

  Ove godine Kraš je na burzovnoj dražbi za 65 milijuna kuna kupio 25 posto dionica osječkog Kandita. Na taj način privremeno je spriječen ulazak u osječku tvrtku Krašova širokobriješkog takmaca Mirka Grbešića i njegove tvrtke Koestlin. No nedugo potom Grbešić je dokapitalizirao Kandit s namjerom da preuzme kontrolu u tvrtki, što je privremeno stopirala Komisija za vrijednosne papire. Ukoliko Komisija odobri dokapitalizaciju vlasnički udio Kraša u Kanditu smanjit će se na oko 15 posto.

 

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika