04.01.2006. / 13:17

Autor: Ante Pavić

BOŽIĆ

Državni vrh čestitao Božić po julijanskom kalendaru

Hrvatski državni vrh čestitao je u srijedu Božić svim kršćanskim vjernicima koji ga slave po julijanskom kalendaru. "Prije svega, blagdan radosti, mira, zajedništva i solidarnosti, Božić je uvijek poticaj svim vjernicima i ljudima dobre volje da u svojim životnim sredinama ustrajno budu promicatelji životnoga optimizma i nadahnuća za napore što ih traži zauzimanje za osobni, obiteljski i društveni napredak", istaknuo je u božićnoj čestitki predsjednik Stjepan Mesić, zaželjevši svima radosno blagdansko obiteljsko i vjerničko zajedništvo, te ujedno obilje svakoga dobra u novoj, 2006. godini. Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je u srijedu i božićnu čestitku i visokom preosveštenstvu gospodinu Jovanu, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije. "U godini što je za nama, u kojoj je Republika Hrvatska načinila presudan iskorak na svom putu da postane punopravna članica Europske unije, Srpska pravoslavna crkva dala je značajan doprinos afirmaciji spomenutih vrijednosti, koje našu državu, uza sve probleme, čine stabilnom i sigurnom zemljom te čimbenikom mira i dijaloga između naroda i zemalja jugoistočne Europe. Uspjesi što smo ih postigli i zadaće koje stoje pred nama nalažu nam svima da svoj rad i molitve usmjerimo u ostvarivanje društvenoga mira, duhovnoga i materijalnoga razvoja i dobra za svakog stanovnika naše zemlje. Stoga, želim da i u ovoj godini dijalog i suradnja između Srpske pravoslavne crkve i tijela vlasti Republike Hrvatske dalje uznapreduju i pridonesu prije svega osobnom dobru svakoga vjernika, a onda i svakoga građanina, kao i općemu dobru naše domovine", navodi se u čestitci. "Božićnim pozdravom 'Hristos se rodi!' upućujem srdačnu čestitku i najbolje želje Vama, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj!", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

 "Štujući božićnu poruku obnovljene nade, mira i solidarnosti s najpotrebitijima, njegujmo i u 2006. ozračje međusobnoga razumijevanja, nastavljajući zajednički posao na izgradnji uređene Hrvatske, koja će život svih svojih građana učiniti još boljim i dostojnijim. S navještajem nade, pomirenja i veselja, u kojemu se ogleda sveta poruka radosne vijesti, neka je sretan i blagoslovljen Božić svakome domu. Mir Božji, Hristos se rodi!", stoji u božićnoj čestitki premijera Ive Sanadera vjernicima koje je uputio u ime Vlade i svoje osobno ime.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas božićnu i novogodišnju čestitku mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću i svim građanima Republike Hrvatske koji slave Božić prema julijanskom kalendaru. "Vrijeme Božića za sav kršćanski svijet predstavlja blagdan mira i ljubavi, radosti i nove nade, blagdan koji poziva na brigu za čovjeka, na dobra djela, te poziva na solidarnost među ljudima, na razumijevanje i međusobno poštivanje. U duhu ovih božićnih poruka Vama osobno i svim građanima Republike Hrvatske - koji proslavljaju blagdan Kristova rođenja prema julijanskom kalendaru, u ime svih zastupnika Hrvatskog sabora i svoje osobno želim sretan i blagoslovljen Božić, a u novoj 2006. godini mir i svako dobro, s iskrenom nadom da će to biti godina dobrobiti i prosperiteta, godina boljeg životnog standarda za sve hrvatske građane," stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa .

Vezane vijesti

Bez srpske zajednice Hrvatska ne bi bila ista

Bez srpske zajednice Hrvatska ne bi bila ista

Predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Boris Šprem danas su, kao gosti tradicionalnog prijema Srpskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika