30.01.2006. / 16:28

Autor: Marijana Zrinjski

BRUXELLES

Hrvatska i dalje bez pozivnice u NATO savez

Glavnog tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffera je po pitanju integracije Hrvatske u NATO samo kazao da " ništa nije isključeno i da se ništa ne događa automatski"

Na sastanku hrvatskog premijera i glavnog tajnika NATO-a Jaap de Hoop Scheffera održanog u ponedjeljak u Bruxellesu nije se govorilo o ulasku Hrvatske u Sjeverno atlanski savez, koji se je intezivno najavljivao u hrvatskim medijima poslijednih mjeseci. Na tiskovnoj konferenciji glavnog tajnika NATO-a Jaap de Hoop Scheffera i premijera Ive Sanadera, Scheffer je po pitanju integracije Hrvatske u NATO samo kazao da " ništa nije isključeno i da se ništa ne događa automatski". Jaap de Hoop Scheffer je također tom prilikom potvrdio da se od Hrvatske za sada ne traži vojni angažman Hrvatske u Iraku. «NATO je zadovoljan s hrvatskim angažmanom na Kosovu i Afganistanu, no nije se govorilo o uključivanju hrvatskih vojnih snaga na Bliski Istok», kazao je Sanader nakon sastanka. Scheffer je izrazio nezadovoljstvo slabom javnom potporom hrvatskih građana za ulazak u Savez, na što je hrvatski premijer najavio jači Vladin angažman na povećanju potpore i izrazio uvjerenje da će ona porasti nakon što se građanima objasni značajnost ulaska Hrvatske u NATO. Sanader je također kazao kako će se u veljači susrest sa vodstvom Makedonije i Albanije kako bi raspravljali o ulasku u NATO.

Vezane vijesti

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Iako su prije nekoliko mjeseci dogovorili knjiženje vojne imovine, vladajuća šestorka nije realizirala dogovor u Parlamentu BiH. Postavlja se pitanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika