11.03.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

NEW YORK

PAT BUCHANAN SE ZALAŽE ZA UVOĐENJE MUČENJA

Pat Buchanan, bivši republikanski kandidat za predsjednika, poznati desničarski političar, koji sada radi prvenstveno kao novinar, založio se u svojoj posljednjoj kolumni, koju objavljuju stotine američkih dnevnika, da se dopusti mučenje uhvaćenih islamskih terorista i pripadnika “al Qaede”, kako bi se što prije došlo do njihovih suučesnika. On je mišljenja da je najvažnije iz uhvaćenih pripadnika “Al Qaede” što prije izvući informacije koje bi pomogle da se spriječe eventualni planirani teroristički napadi, ali i uhvatili oni s kojima su bili u vezi. Buchanan smatra da je sasvim opravdano pri tome koristiti i mučenje “da bi se spasili nevini životi, koji bi moglo stradati u budućim terorističkim akcijama”.
Buchanan je u svojoj kolumni podsjetio da su filipinski istražitelji, koji su uhvatili jednog islamskog terorista, za samo dva tjedna mučenjem tog čovjeka natjerali na priznanje, te tako spriječili planiranu akciju otmice i rušenja desetak američkih aviona nad Pacifikom. Ako je opravdano u brobi protiv terorizma nekoga ubiti, zašto ona nije – pita Buchanan – isto tako u toj borbi protiv terorizma nekoga u podvrći mučenju. On sasvim zastarjelim smatra stav po kojem je mučenje nehumano i nemoralno.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika