11.03.2006. / 13:22

Autor: Nacionalova redakcija

HAAG

ICTY potvrdio Miloševićevu smrt

Samo tjedan dana nakon samoubojstva Milana Babića, u haaškoj ćeliji pronađeno je i beživotno tijelo najvažnijeg optuženika za zločine počinjene na tlu bivše SFRJ

Haaški tribunal potvrdio je na svojim službenim stranicama da je Slobodan Milošević pronađen mrtav na svome krevetu u zatvorskoj ćeliji. Nakon što je čuvar primijetio mrtvo tijelo pozvao je medicinsku službu koja je konstatirala smrt. Nizozemska policija naredila je hitnu istragu o smrti kao i autopsiju Miloševićevog tijela. Navodi se da je o smrti obaviještena njegova obitelj.

Ova će smrt predstavljati najveći šamar haaškome tribunalu i Ujedinjenim narodima, koji ga kontroliraju i koji su osnovali ICTY. Naime, Milošević je u nekoliko navrata tražio ozbiljnu lječničku pomoć i tretman u najboljim klinikama zbog teškog zdrastvenog stanja. Prije dva tjedna odbijena mu je molba da ide na lječenje u Moskvu. Službeni Beograd također je potvrdio Miloševićevu smrt.

Iz Ureda predsjednika RH Stjepana Mesića stiglo je priopćenje u kojemu se izražava žaljenje što Milošević nije dočekao kraj suđenja.

OZBILJNIJE ZDRAVSTVENE KOMPLIKACIJE JOŠ U STUDENOM

Milošević je u studenome prošle godine zatražio od sudskog vijeća Haškog suda prekid suđenju u trajanju od šest tjedana zbog zdravstvenih problema koje mu je dijagnosticiralo troje liječnika specijalista iz Rusije, Francuska i Srbije, koji su ga pregledali na njegov zahtjev. Liječnici su, zbog mogućih komplikacija, preporučili Miloševiću mirovanje od šest tjedana. Nakon toga mu se stanje pogoršalo zbog čega je zatražio od Vijeća odlazak u Moskvu radi liječenja. Rusija je dala garancije Haaškom tribunalu za njegovo prvremeno puštanje, no Sudsko vijeće je u veljači odbilo njegov zahtjev.

Vezane vijesti

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Sudac okružnog suda u Haagu uskoro će odlučiti o tome hoće li Nizozemska zabraniti turistima ulazak u 'coffe shopove', piše BBC. Ova zabrana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika