13.03.2006. / 10:03

Autor: Hrvoje Perinić

SRBIJA I CRNA GORA

Još se uvijek ne zna gdje će Milošević biti pokopan

Mira Marković, udovica Slobodana Miloševića, rekla je da još nije odlučila gdje će Milošević biti sahranjen, a njena će odluka ovisiti o potezima vlasti u Beogradu, prenose srpske Večernje novosti. "Da odlučujem samo ja, bio bi to Požarevac. Na žalost, ja sam i dalje talac Interpolove poternice" kaže Mira Marković koja za smrt supruga krivi Tribunal. Srpski list Glas javnosti demantira pisanje pojedinih medija da su Mira Marković i Marko Milošević od početka smatrali da Slobodana Miloševića treba sahraniti u Rusiji jer se nemaju namjeru vraćati u Srbiju. Oni bi željeli da država pruži čvrste garancije da obitelj može doći u zemlju i posjećivati grob, a da pri tom ne bude uhićena.   Dužnosnik Socijalističke partije Srbije Milorad Vučelić, kojem je povjerena organizacija pokopa i posredovanje između Miloševićeve obitelji i beogradskih vlasti, kako bi Miri Marković i Marku Miloševiću bio omogućen nesmetan dolazak u Beograd, najavio je da će poslanici njegove stranke napustiti Skupštinu Srbije ako Slobodan Milošević ne bude sahranjen u Beogradu. SPS i radikali traže da Slobodan Milošević uz sve državne počasti bude sahranjen u Aleji velikana, no iz kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića objavljeno je da bi državna sahrana Slobodana Miloševića bila neprimjerena ulozi koju je on imao u novijoj povijesti Srbije.

Ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore i predsjednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je u nedjelju da ga je sram javnih reakcija u Srbiji nakon smrti Slobodana Miloševića.
"Žalost pristaša čovjeka koji je odgovoran za nebrojene zločine i koji je osobno naredio mnoga ubojstva pretvorena je u hvalospjeve pokojniku i njegovoj politici koja je proizvodila samo zločine, smrt, nesreću i mržnju", kazao je Drašković agenciji Beta, ističući da se "promoviranjem jednog serijskog ubojice u nacionalnog heroja" ponovo ubijaju njegove žrtve", kao i da se time Srbija "sramoti pred sobom, svijetom i Bogom kao zemlja u kojoj je zločin vrhunska vrlina".

Vezane vijesti

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je večeras, nakon neslužbenih informacija po kojima je on dobio najmanje glasova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika