14.03.2006. / 15:27

Autor: Hrvoje Perinić

SMRT SRPSKOG ZLOČINCA

Ukinuta potjernica za Mirom Marković

Iako je sin Slobodana Miloševića Marko, najavio kako će njegov otac biti pokopan u Moskvi čini se da je pokop izgledniji u Beogradu nakon što je Okružni sud obustavio tjeralicu za njegovom suprugom Mirom Marković. Okružni sud u Beogradu prihvatio je, temeljem jamstva od 15.000 eura, da Mirjana Marković ne bude privedena ako dođe u zemlju zbog pokopa svog supruga Slobodana Miloševića.

"Obitelji pokojnog Slobodana Miloševića nije dopušteno da njegovo tijelo pokopa u Beogradu pa će ga oni privremeno pokopati u Moskvi", izjavio je za Reuters ranije u utorak Marko Milošević. "Vlasti u Beogradu to ne žele dopustiti, oni to žele izbjeći. Prijetili su službeno i neslužbeno. Nemamo drugog izbora", rekao je Marko Milošević novinarima u Moskvi prije odlaska u Nizozemsku. "Koliko ja znam moskovski gradonačelnik Juri Lužkov jučer je pristao odobriti Miloševićev pokop u Moskvi, a sutra ćemo pitati ruske vlasti", dodaje sin Marko. Nizozemsko veleposlanstvo u Moskvi odobrilo je vizu kako bi mogao doći u Haag i preuzeti tijelo preminulog oca. No predsjednik SiCG Boris Tadić izjavio je da obitelj odlučuje o tome gdje će tijelo biti sahranjenoi pritom odlučno naglasio da Miloševićevi članovi obitelji ne traže aboliciju jer im je on neće dati. Podsjetimo, Miloševićeva supruga optužena je za nelegalno raspolaganje državnim vlasništvom i dolaskomu Srbiju bila bi uhićena. Što se tiće toksikoloških nalaza krvi i tkiva Slobodana Miloševića, ona još nije završena, a rezultati će biti objavljeni tijekom tjedna izjavila je u ponedjeljak glasnogovornica Haškog suda Alexsandra Milenov.

Vezane vijesti

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je večeras, nakon neslužbenih informacija po kojima je on dobio najmanje glasova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika