15.03.2006. / 16:56

Autor: Hrvoje Perinić

SMRT SRPSKOG ZLOČINCA

Miloševićevo tijelo stiglo u Beograd

Zrakoplov jugoslavenske tvrtke JAT s tijelom Slobodana Miloševića sletio je u srijedu u Beograd, a dočekali su ga predstavnici Socijalističke partije Srbije i stotine građana, koji su pratili auto sa posmrtnim ostacima srpskog vođe. Dok je auto polako vozio okupljeni su stavljali cvijeće na krov automobila.
Slobodan Milošević bit će ipak na kraju pokopan u subotu u Požarevcu, a svečani ispraćaj bit će održan u Beogradu istoga dana u 12 sati, izjavio je potpredsjednik SPS - a Milorad Vučelić na Radio-televiziji Srbije.

Tijekom iduća dva dana Miloševićevi posmrtni ostaci bit će izloženi najvjerojatnije ispred Savezne skupštine u Beogradu. Prema tvrdnjama predsjednika požarevačkog SPS-a Miomira Ilića, Slobodan Milošević bit će pokopan u dvorištu svoje obiteljske kuće. Do sada se u knjigu žalosti upisalo 350 tisuća ljudi. Socijalisti najavljuju masovan pogreb.
Potpredsjednik ruske Dume Sergej Baburin potvrdio je da je Mirjana Marković, Miloševićeva udovica, dala suglasnost da on bude pokopan u Srbiji, ali da neće doći na pogreb. Kako prenose ruske agencije, Baburin je u stalnom kontaktu s Miloševićevom obitelji. Rekao je kako ona smatra da sigurnosna jamstva koje je dobila od srbijanskih vlasti nisu dovoljna.

Vezane vijesti

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je večeras, nakon neslužbenih informacija po kojima je on dobio najmanje glasova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika