17.03.2006. / 12:38

Autor: Ante Pavić

SMRT SRPSKOG ZLOČINCA

Haag: Milošević nije bio otrovan

U prostorijama Haškog suda održana je konferenciju za novinare na kojoj su predsjednik suda Fausto Pocar i glavni tajnik suda Hans Holthius priopćili rezultate toksikološke analize uzoraka krvi i tkiva uzetih iz tijela Slobodana Miloševića. Rezultati analize pokazali su da Milošević nije bio otrovan. Zaključak se temelji na neslužbenim rezultatima toksikološke analize koju su proveli stručnjaci iz Nizozemskog forenzičkog instituta. Rezultati su pokazali da u Miloševićevom tijelu nisu pronađeni tragovi rifampicina, jakog antibiotika koji anulira djelovanje lijekova za visoki tlak, ali da su otkriveni tragovi niza lijekova čija koncentracija ipak nije bila dovoljna za trovanje.

Prema rezultatima autopsije, uzrok Miloševićeve smrti je infarkt miokarda. S patološkim izvješćem složili su se i ruski i srpski patolozi. Pocaro je rekao da, usprkos određenim sumnjama u rad osoblja Pritvoreničkog odjela nakon smrti Miloševića i Babića koji su se pojavili u medijima, ima potpuno povjerenje u profesionalnost osoblja pritvoreničkog odjela. "Usprkos tome, radi potpune transparentnosti zatražili smo dodatnu, vanjsku inspekciju Pritvoreničkog odjela koja će biti završena krajem tjedna", rekao je Pocaro. Ponovio je kako Sud žali što je Milošević umro prije presude, naglasivši da je proces protiv njega bio najvažniji za Haaški sud. "Međutim, to nije jedini važan predmet. Nastavljamo sa suđenjem visokorangiranim osobama koje su optužene za kršenje prava protiv Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca kao i drugim žrtvama na prostoru bivše Jugoslavije", kazao je Pocaro.

Vezane vijesti

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Akademik Dušan Bilandžić u intervjuu Nacionalu prvi put otvoreno govori o ulozi prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u pokušaju podjele Bosne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika