30.03.2006. / 14:46

Autor: Ante Pavić

PREGOVORI S EU

Sanader: Hrvatska ne smije čekati Tursku

Predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader izjavio je u srijedu da Hrvatska ne smije u pregovorima s EU ovisiti o pregovorima drugih kandidata, poput Turske, ili drugih balkanskih zemalja, već treba biti vrednovana prema vlastitim zaslugama.
"Svaka zemlja treba biti ocjenjivana prema vlastitim zaslugama, no ako Hrvatska bude zaustavljena, svi će izgubiti nadu", istaknuo je Sanader, dodavši kako bi uspješni pregovori trebali biti "važna poruka susjednim zemljama koje će vidjeti da nastavak reformi nosi istu budućnost". Istaknuo je da regiji treba osigurati perspektivu ulaska u EU. Sanader je kazao da je "logično" da je EU pomalo suzdržana prema budućem proširenju, ali da to ne bi trebalo utjecati na buduće pregovore o pristupanju s Hrvatskom. Prema Sanaderovom mišljenju, Hrvatska će u pregovorima najviše problema imati s prilagodbom zakonodavstva u poljoprivredi, zaštiti okoliša i državnim subvencijama, a još je i očekuje rješavanje granočnih sporova sa susjednom Slovenijom kao i rješavanje zahtjeva talijanskih građana za slobodnom kupovinom nekretnina u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika