26.03.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

TELEVIZIJA

FOX NEWS POBIJEDIO CNN

Iako su svi očekivali da će nakon što započne rat u Iraku slavna američka TV-mreža CNN, koja emitira vijesti 24-sata dnevno, zbog svojeg iskustva u ratnom izvještavanju, lako nadmašiti svoja dva konkurenta – mreže Fox News i MSNBC, koje također 24-sata dnevno emitiraju vijesti – to se nije dogodilo. Fox News, koji posljednju godinu dana ima više gledatelja od CNN-a, zadržao je prednost. Najnoviji podaci instituta Nielsen govore da je Fox News imao prvih dana rata u prosjeku četiri milijuna gledatelja, a CNN 3,57 milijuna. Treća američka mreža MSNBC 1,73 milijuna gledatelja s čim su tamo jako zadovoljni.
Svim trima mrežama je i prije nego što je rat počeo u posljednju godinu dana gledanost povećana, najviše “Fox News” za 75 posto, potom CNN-u za 53 posto, a MSNBC-iju za 32 posto. “Fox News” ima najveći porast gledatelja zbog svojeg agresivnog stila, ali i zbog svojeg patriotskog načina izvještavanja, što se Amerikancima – naročito nakon terorističkog napada na New York i Washington 11. rujna 2001. godine – jako dopada. I ovaj rat “Fox News” prati uz patriotske komentare, promatrajući ga isključivo sa američkog stanovišta, pa se u tome jako razlikuje od tradicionalnije usmjerenog CNN-a, koji nastoji imati izvještaje sa svih strana, te koji manje komentira događaje. U CNN-u tvrde da su sa porastom gledanosti zadovoljni, a ako se njihovom američkom kanalu pribroje i gledatelji u svijetu, te gledatelji CNN-ove posebne mreže “Headline News”, onda CNN ipak ima više gledatelja od mreže “Fox News”. Ipak, da bi popravio gledanost CNN je donio značajnu odluku ta otpusti jednu od svojih najslavnijih voditeljica Connie Chung, čije večernje emisije nisu postigle željenu gledanost.

Vezane vijesti

Svjetski mediji uživo prate razvoj događaja oko uhićenja Mladića

Svjetski mediji uživo prate razvoj događaja oko uhićenja Mladića

Trenutno glavna vijest svjetskih televizijskih kuća i internetskih portala uhićenje je ratnog zločinca Ratka Mladića u Srbiji. CNN je uz vijest… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika