01.04.2003. / 00:00

Autor: Petra Smoljak

POZNATI

BILL COSBY GOVORIO INDIJANSKOJ DJECI


Bill Cosby, poznati američki televizijski glumac, čija je TV-serija “The Cosby Show” bila jedna od najgledanijih u povijesti američke televizije, posjetio je jedan zabačeni kraj američke savezne države Sjeverne Dakote, kako bi tamo indijanskoj djeci govorio o potrebi obrazovanja. On je posjetio indijanski rezervat Sisseton-Wahpeton, te je tamo u dogovoru sa poglavicama lokalnog plemena u jednoj dvorani lokalne kockarnice razgovarao sa djecom školskog uzrasta o potrebi da što marljivije pohađaju školu. Prvo im je održao uvodno slovo, a potom je s njima vesela i duhovito razgovarao, potičući ih da mu iskreno kažu zašto im se škola ne sviđa. Potom ih je upozorio kako je za svakog od njih pojedinačno važno da se što bolje školuju, kako bi bili spremni da se zaposle na što boljem mjestu.
Cosby je uvijek bio jako aktivan kada su djeca u pitanju, pa je organizirao i posebne obrazovne televizijske emisije, a sada je otišao u ovaj indijanski rezervat kako bi posebno skrenuo pozornost na problem obrazovanja indijanske djece, koja u malom postotku završava škole.

Vezane vijesti

Hrvatski kvalifikacijski okvir ključni instrument reforme

Hrvatski kvalifikacijski okvir ključni instrument reforme

Hrvatski kvalifikacijski okvir (HKO) ključni je reformski instrument koji će iz temelja promijeniti obrazovanje u Hrvatskoj, omogućiti usklađivanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika