30.05.2006. / 14:23

Autor: Vedrana Baričević

SRBIJA

EU zahtijeva punu suradnju s Haagom

Povjerenik za proširenje EU Olli Rehn objasnio je u utorak u Beogradu da će se pregovori Srbije s Europskom unijom o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju nastaviti kada Beograd ostvari potpunu suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom za ratne zločine.

Povjerenik za proširenje EU Olli Rehn objasnio je u utorak u Beogradu da će se pregovori Srbije s Europskom unijom o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju nastaviti kada Beograd ostvari potpunu suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom za ratne zločine. Rehn je ustvrdio da je referendum u Crnoj Gori protekao slobodno i u demokratskom ozračju, te izjavio uvjerenje da će Beograd i Podgorica bez nepotrebnog odlaganja početi razgovore o razdvajanju nakon objavljivanja konačnih rezultata referenduma. Povjerenik za proširenje istaknuo je da će Unija pripremiti novi mandat za pregovore s Crnom Gorom i izmijenjeni mandat za nastavak pregovora sa Srbijom. "EU će nastojati da na putu ka europskim integracijama tehnički detalji ne budu prepreka koja će usporiti njihovo približavanje Uniji", naglasio je Rehn.

Vezane vijesti

212 tisuća građana u blokadi duguje 13 milijardi kuna

212 tisuća građana u blokadi duguje 13 milijardi kuna

Krajem ožujka ove godine bilo je blokirano 72.959 poslovnih subjekta s ukupnom vrijednosti neizvršenih osnova za plaćanje od 42,43 milijarde kuna, a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika