05.06.2006. / 15:36

Autor: Dinko Boić

Apocalyptica u Lisinskom

Pročitajte što Apocalyptica misli o Lordi, pobjednicima Eurovizije i zašto se članovi ovog sastava niti ne sjećaju svojeg zadnjeg nastupa u Zagrebu

Publika je bila na nogama tokom cijelog koncertaPublika je bila na nogama tokom cijelog koncerta Uoči nedjeljnog koncerta finske grupe Apocalyptica, Nacional je razgovarao sa čelistom Paavom Lotjonenom. Iako je ovo već drugi nastup Finaca u Zagrebu, prvog se, tvrdi Paavo, ne sjeća jer je Apocaliptyca u nešto više od godinu dana održala gotovo 150 koncerata u 38 zemlje, što dovoljno govori o uspjehu gudačkog kvarteta koji se proslavio čelističkim obradama pjesama Metallice. "Najviše nosača zvuka prodajemo u Njemačkoj, Austriji i Francuskoj, a očekujemo i veću prodaju na tržištu SAD-a, iako je europskom bendu uvijek teško probiti se na to tržište", tvrdi Paavo.

O svojim sunarodnjacima, skupini Lordi, koja je posve neočekivano pobijedila na ovogodišnjem Eurosongu, Paavo kaže da baš i nisu predstavnici njegove omiljene muzike, ali i da su ozbiljni u onome što rade te da "cijela priča" nije šala. Apocalyptica ne planira uvoditi vokal u svoj stalni postav, a povremene suradnje s raznim umjetnicima su, kažu, ugodno osvježenje. "Ne želimo jednog solista u Bendu, jer svi to želimo biti", priča Paavo.

Sa svojim uzorima, Metallici su kaže ovaj član neobičnog gudaćkog kvarteta, u stalnom kontaktu: "Mnogo puta smo im svirali kao predgrupa. U Londonu smo jednom i svirali s njima studiju, kada su pripremali album, no ne vjerujem da će Metallica raditi projekt u kojemu bi mi svirali s njima, iako bi to voljeli".

Paavo Lotjonen i Nacionalov novinar Dinko Boić, nakon intervjuaPaavo Lotjonen i Nacionalov novinar Dinko Boić, nakon intervjuaKao uvod u nedjeljni koncert u Lisinskom, nastupila je poznata hrvatska čelistica, Ana Rucner, koja je pokazala da i u poodmakloj trudnoći može izgledati i zvučati odlično. Dojam su jedino pokvarili plesači, koji su doduše tehnički dobro izveli točku, ali su na sceni postavljenoj u gothic stilu izgledali pomalo komično.

Organizacijske propuste samog koncerta u potpunosti je u drugi plan bacila Apocalyptica, koja je već nakon treče pjesme uspjela doslovce podići cijeli Lisinski na noge. Do kraja koncerta nitko više nije sjedio, a publika je uz instrumentalnu pratnju moćnih čela jednoglasno otpjevala antlogijske pjesme poput "Enter sandman" i "Unforgiven". Band je čak tri puta izlazio na bis, a publici je bilo i starijih gostiju u odijelima, koji baš i nisu odavali dojam tipićnih metal fanova, pomješanih s "ispirsanim" 16-godišnjacima. Najveća zamjerka ide neugodnom osoblju "Lisinskog", koje je, iz potpuno nedokučivih razloga, tokom cijelog koncerta maltretiralo svakoga tko je uza sebe imao fotografsku opremu.

Fotogalerija

  • Publika je bila na nogama tokom cijelog koncerta
  • Apocalyptica je, unatoč čelima plesala i jurila po stageu
  • Svijetleći križevi su obavezni dio koreografije
  • Kao uvod u nedjeljni koncert u Lisinskom, nastupila je poznata hrvatska čelistica, Ana Rucner
  • Paavo Lotjonen i Nacionalov novinar Dinko Boić, nakon intervjua

Vezane vijesti

Hillary Swank dirnuta primanjem vlastite zvijezde

Američka glumica Hillary Swank (32) je u ponedjeljak dobila svoju zvijezdu na poznatom holivudskom Šetalištu slavnih. Dvostruka dobitnica zlatnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika