08.06.2006. / 09:05

Autor: Hrvoje Perinić

HAAG - HRVATSKA

Munib Suljić: Pozdrav svima koliko vas ima

Ministarstvo pravosuđa zatražilo je od zagrebačkog Županijskog suda dokumentaciju kako bi pripremilo molbu za izručenje

Munib Suljić, o čijoj je predaji Nacional prvi pisao, netom prije predaje dana 1. lipnja iz svog je haaškog skrovišta na adresu omiljenog zagrebačkog kafića u okolici Cvjetnog naselja, poslao dvije razglednice, piše Večernji list.

"Pozdrav svima koliko vas ima sad će mnogi za mnom u Europu kako oni meni tako ja njima", piše u prvoj razglednici, uz potpis: "Suljo". Tekst druge, odaslane istog dana, glasi: "Sad vas ozbiljno pozdravljam s glavnog haaškog trga, ostalo ćete ionako čitati..."

Ministarstvo pravosuđa zatražilo je od zagrebačkog Županijskog suda dokumentaciju kako bi pripremilo molbu za izručenje. Podsjetimo, Munib Suljić, pripadnik Merčepovih postrojbi pokucao je 1. listopada 2006. na vrata Haaškog suda i predao se tužiteljstvu: učinio je to jer je teško bolestan i nada se brzoj deportaciji u Hrvatsku. Suljić je bio u bijegu od kada mu je Vrhovni sud Republike Hrvatske prošlog mjeseca povisio kaznu s 10 na 12 godina, zbog ubojstva nepoznatog civila pod nadimkom Saša. Suljić je svoju predaju dobro isplanirao, a vjerojatno očekuje da bi optužnica protiv Tomislava Merčepa mogla biti spas za njega. Suljić je prije predaje u kontaktu s haaškim istražiteljima bio otprilike mjesec dana. Nakon što se predao i dao iskaz, zatražio je da ga hitno deportiraju u Hrvatsku.

Vezane vijesti

Umro Munib Suljić

U petak popodne, u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj, umro je pritvorenik Munib Suljić. Točno vrijeme i mjesto pokopa, zbog što manjeg publiciteta,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika