09.06.2006. / 16:31

Autor: Ana Kirin

VLADA

Hrvatskim cestama jamstvo za 80 milijuna kn

Vlada je u petak na sjednici u Zadru dala jamstvo za kreditno zaduženje Hrvatskim autocestama u iznosu od 80 milijuna eura za financiranje izgradnje autocesta. To će jamstvo Vlada dati u skladu s planom građenja i održavanja autocesta u 2006. godini, a s efektivnom godišnjom kamatnom stopom od 5,138 posto na rok od 15 godina, pojasnio je ministar financija Ivan Šuker. On je također rekao da će ovo zaduženje biti kod domaćih izvora i neće povećati vanjsko zaduženje zemlje.

Vlada je također podržala prijedlog Zakona o elementarnim nepogodama kojim se želi postići primjerenije zakonsko rješenje za gospodarske i socijalne odnose i materijalne mogućnosti kako bi s dobivenim sredstvima oštećenik mogao namiriti veću štetu u poljoprivredi nego do sada. U model pružanja pomoći bili bi uključeni svi sudionici - država s 40 posto, županije odnosno općine i gradovi sa po 20 posto, dok bi ostatak police osiguranja plaćao osiguranik. Poljoprivredni proizvođači na taj bi se način poticali na veće osiguranje poljoprivredne proizvodnje.

Podržan je i prijedlog Uredbe o visini boravišne pristojbe u turizmu za 2007. godinu prema kojoj bi ona ostala na razini ovogodišnjih jer se, kako je rečeno, okolnosti koje na nju utječu nisu bitno promijenile. Vlada je također poduprla više projekata značajnijih za Zadarsku županiju i grad Zadar, među kojima su izgradnja trajektne luke Gaženica i ribarske luke Vela Lamjana u Kalima na otoku Ugljanu.

Vladinu potporu dobio je i prijedlog programa čišćenja i obnove kanalske mreže na području Vukovarsko-srijemske županije za što je potrebno osigurati 15,3 milijuna kuna godišnje, odnosno gotovo 46 milijuna kuna za razdoblje od 2006. do 2008. godine.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika