27.06.2006. / 09:43

Autor: Hrvoje Perinić

SAD - IRAK

Bijela kuća se očitovala o povlačenju iz Iraka

Na istoj tiskovnoj konferenciji, predsjednik George Bush je ocijenio nedavno pisanje nekoliko američkih listova o tajnom vladinom planu pretraživanja bankovnih zapisa "sramotnim"

Nakon što je u nedjelju New York Times objavio da Pentagon počinje s povlačenjem američkih vojnika iz Iraka te da će se broj američkih brigada u Iraku smanjiti sa 14 na 5 ili 6 do kraja 2007. godine, očitovala se i Bijela kuća. Taj plan se razmatra ali samo kao jedna od nekoliko opcija, jer kako je rečeno na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak, odluke o broju američkih vojnika u Iraku temelje se na uvjetima na terenu. Na istoj tiskovnoj konferenciji, predsjednik George Bush je ocijenio nedavno pisanje nekoliko američkih listova o tajnom vladinom planu pretraživanja bankovnih zapisa "sramotnim". Bush smatra da objelodanjivanje tog plana šteti zemlji i otežava pobjedu u ratu protiv terora. Demokrati u Kongresu i organizacije za zaštitu građanskih prava su istakli da program prikupljanja podataka iz konzorcija SWIFT predstavlja zlouporabu predsjednikovih ustavnih ovlasti, kao i kršenje privatnosti.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika