29.06.2006. / 09:30

Autor: Ana Kirin

IZRAEL

Pronađeno tijelo židovskog doseljenika

Palestinski Narodni odbor otpora ubio je otetog 18-godišnjega židovskog doseljenika Eliahua Ašerija, čime su ranije prijetili ako Izrael nastavi ofenzivu na pojas Gaze, započetu nakon otmice 19-godišnjeg izraelskog vojnika Gilada Shalita

Izraelske snage priopćile su u četvrtak da je tijelo 18-godišnjega židovskog doseljenika Eliahua Ašerija pronađeno zakopano kraj Ramallaha na Zapadnoj obali. Palestinska militantna skupina Narodni odbor otpora već je u noći sa srijede na četvrtak objavila da je ubila Ašerija kojeg su oteli početkom tjedna i čijim su ubojstvom prijetili ako Izrael nastavi ofenzivu na pojas Gaze. Tu je ofenzivu izraelska vojska započela nakon što su Palestinci oteli 19-godišnjeg izraelskog vojnika Gilada Shalita.
Izraelska vojska je uhitila na desetke palestinskih ministara i parlamentarnih zastupnika iz pokreta Hamas čime se pojačava pritisak na islamske gerilce da oslobode otetoga vojnika.
Palestinski dužnosnici kažu da je uhićeno osmero ministara i 20 zastupnika. Očevici kažu i da su izraelski tenkovi ušli u sjever pojasa Gaze te da su borbeni zrakoplovi noćas ispalili projektile na pro-Hamasovo islamsko sveučilište u Gazi, čime je dodatno proširena najveća izraelska vojna akcija od povlačenja s toga teritorija prošle godine.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika