29.06.2006. / 13:55

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Kaznena prijava protiv Ane Lovrin

U anonimnoj kaznenoj prijavi navodi se da je Ana Lovrin, dok je bila gradonačelnica Zadra, potpisala aneks ugovoru s tvrtkom Gortan-Zadar i oslobodila je plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 8,5 milijuna kuna

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin navodno je kao gradonačelnica Zadra pogodovala građevinskoj tvrtki Gortan-Zadar koju kontroliraju istaknuti zadarski hadezeovci, piše Buisness.hr. U anonimnoj kaznenoj prijavi koju je zaprimilo Državno odvjetništvo RH navodi se da je Ana Lovrin, dok je bila gradonačelnica Zadra, potpisala aneks ugovora s tom privatnom tvrtkom i oslobodila je plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 8,5 milijuna kuna. U potpisanom ugovoru stoji da Gortan 'kao investitor treba o svom trošku sagraditi sve potrebne objekte i uređaje infrastrukture koji se financiraju iz komunalnog doprinosa'. Ispunjenjem te obveze, 'Grad Zadar smatrat će obvezu komunalnog doprinosa podmirenom'.

Prijava protiv ministrice ukazuje na činjenicu da ti radovi koje će izvesti Gortan nisu službeno procijenjeni, niti se smiju tako kompenzirati, već trebaju ići na javni natječaj. Vrijednost komunalnih radova investitora za izgradnju kanalizacije, vodoopskrbe, javne rasvjete, prilaznih cesta i zelenih površina, prema procjenama troškova iznosi 8,1 milijun kuna.

Ministrica Lovrin pak tvrdi da je ugovor s Gortanom u skladu sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu te da Grad Zadar nije oštećen. Predistražni postupak je utijeku.

Vezane vijesti

Mesić: ''HFP je najveći kriminal koji se dogodio u Hrvatskoj''

"To je posao koji spada u domenu Državnog odvjetništva i operativnog dijela Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno policije. To su akcije koje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika