10.07.2006. / 17:08

Autor: Ana Kirin

POJAS GAZE

Izrael ne odustaje od napada

Olmert je napao i Europsku uniju koja ga kritizira zbog kopnenih i zračnih napada na pojas Gaze i rekao da bi se «Europa radije morala baviti svakodnevnim gerilskim raketiranjem iz Gaze na izraelski teritorij»

Izraelski premijer Ehud Olmert u ponedjeljak je odbacio međunarodne kritike ofenzive u Gazi i rekao da će se operacije nastaviti do daljnjega kako bi Izrael prisilio gerilce da oslobode otetoga vojnika Gilada Shalita i prestanu raketirati izraelski teritorij. Olmert je u razgovoru za strane medije naglasio i da s Hamasom neće pregovarati o oslobađanju 19-godišnjega kaplara Shalita otetoga 25. lipnja. "Neću osloboditi zatvorenike u zamjenu za kaplara Gilada Shalita", rekao je Olmert. Naime, gerilci koji su ga oteli traže od Izraela da oslobodi više od tisuću palestinskih zatvorenika. Izraelska je vojska u međuvremenu uhitila desetke Hamasovih dužnosnika no, prema Olmertovim riječima, Izrael "nema posebnu želju srušiti" Hamasovu palestinsku vladu. Olmert je napao i Europsku uniju koja ga kritizira zbog kopnenih i zračnih napada na pojas Gaze. "Europa bi se radije morala baviti svakodnevnim gerilskim raketiranjem iz Gaze na izraelski teritorij", rekao je izraelski premijer.

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika