14.07.2006. / 16:33

Autor: Martina Zeković

HNS

Smijenjen Cico Kranjčar

Kranjčar: "Ne znam kamo ću sada, gdje ću nastaviti karijeru, nisam još ništa odlučio."

Izvršni odbor HNS-a u petak je smijenio Cicu Kranjčara s mjesta izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Izvršni odbor je završio sa sjednicom održanom u prostorijama Saveza. "Kako sam došao, tako sam i otišao. Nije se dogodilo ništa povijesno ovdje danas. Ne znam kamo ću sada, gdje ću nastaviti karijeru, nisam još ništa odlučio" rekao je Kranjčar pomirivši se s odlukom IO-a.

Nova «hitna komisija» s Vlatkom Markovićem na čelu, odlučit će u roku osam dana tko će naslijediti Cicu. "Prvog dana sam rekao da činjenica da se nismo plasirali u osminu finala predstavlja neuspjeh. Smatram da rezultati nisu adekvatni kvalitetama naše momčadi, a sada je to svima jasno", rekao je za novinare predsjednik HNS-a. Kranjčar je danas ukratko dao pregled priprema te ostao pri svojoj tvrdnji da je sreća, odnosno nesreća, odlučila u Njemačkoj. 

U HNS-u kažu da imaju «načina dovesti najskuplje izbornike, sponzore koji će ih platiti i to sponzore koji dolaze iz zemalja od kuda oni dolaze . "Nismo dosad kontaktirali nikoga, jer smo mislili da će se suradnja nastaviti. Kandidate mamo kod kuće i inozemstvu. U tijeku dana glavni tajnik Zorislav Srebrić će obavijestiti kapetana reprezentacije Niku Kovača o odluci", izjavio je Marković. "Trenerski posao je rizičan, HNS je uvijek zarađivao pristojne sume kroz natjecanja i stručni stožer će s financijske strane sigurno biti zadovoljan. Moja najveća greška bila je što sam se okupirao ne EP 2012. Cici ne zamjeram ništa, i što god da se dogodi, nikada nećemo biti neprijatalji", zaključio je Marković.

Cico je u petak , prije nego što je saznao za otkaz pred novinarima izjavio: "u svom izvješću sam objasnio što sam imao, Stručna komisija je to proučila, u ovom trenutku ne znam kakva će biti moja sudbina. Izvršni odbor sada ima svoju zadaću, a uskoro ćemo doznati odluku. Ja sam svoje rezultatske uvjete iz ugovora ispunio i Stručna komisija je to prihvatila." Cico tvrdi da je Stručna komisija presudila sama sebi. Dan ranije on je pred Komisijom trebao dati usmeni izvještaj, ali se nije pojavio. Stručna komisija koja je trebala donijeti pozitivno ili negativno mišljenje, odluku je prepustila Izvršnom odboru HNS-a. Cico je dodao-"Ne znam zbog čega su jučer planuli jer nisam bio na sastanku, nisam ni trebao. Izvješće su dobili, tamo nisam bio niti potreban."

Prije nego je dobio otkaz Kranjčar je izjavio da neće biti razočaran " jer znam što znači biti trener, kad nisi u formi svi te kritiziraju, smatram da predsjednik Marković nije trebao ići u javnost s izjavama o mom ugovoru. Vjerujem da IO može izabrati mog sposobnog nasljednika, iako o imenima ne mogu govoriti. Činjenica da igramo konstantno na velikim natjecanjima je dokaz da je IO sposoban." S igračima nakon SP-a nije kontaktirao, ali tvrdi kako su svi oni i dalje na raspolaganju. Sada već bivši hrvatski izbornik smatra da su utakmice protiv Japana i Brazila doprinijeli imidžu hrvatskog nogometa. "Nikad nisam rekao da smo podbacili. Involvirao sam četiri, pet, mladih igrača. Jedino je igra protiv Australije bila promjenjiva", izjavio je Kranjčar. O narušenim odnosima među reprezentativcima ne znam ništa."

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika