11.04.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

HRVATSKA

STRANKE SE UDRUŽUJU U BORBI PROTIV KORUPCIJE


Predstavnici šest parlamentarnih stranaka u Saboru su potpisali Povelju o suradnji na borbi protiv korupcije. Povelja je potpisana s udrugom Partnerstvo za društveni razvoj. Predstavnici šest različitih stranaka, Jozo Radoš (Libra), Zlatko Kramarić (LS), Damir Kajin (IDS), Đurđa Adlešić (HSLS), Tonči Tadić (HSP) i Vesna Škare Ožbolt (DC), ovim aktom ušli su u osnovano vijeće udruge. Novi članovi vijeća obvezali su se da će do 10. lipnja izraditi ukupno šest novih zakona koji će se odnositi na izravni izbor gradonačelnika i načelnika općina, sprječavanje nepotizma, zatim zakone o pravu na informaciju, imovinskoj kartici, sredstvima javnog informiranja i zakon o sukobu interesa.
Udruga Partnerstvo za društveni razvoj ima i antikorupcijski program koji su stranački zastupnici potpisivanjem povelje prihvatili, a u programu se predviđaju brojne reforme u državnim i javnim službama, u lokalnoj upravi i samoupravi te brojne druge aktivnosti u cilju smanjenja visoke razine korumpiranosti našeg društva.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika