20.07.2006. / 15:38

Autor: Hrvoje Perinić

HRVATSKA - BiH

"Između Hrvatske i BiH nema ljubavi i mržnje"

Hrvatski predsjednik je ocjenio razumnim zahtjev da se umjesto mosta kopno-Pelješac izgradi tunel ili autocesta preko Hercegovine, jer bi to, prema njegovim riječima, bilo "jeftinije i isplativije"

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je za mostarski Dnevni list kako u odnosima između Hrvatske i BiH nema ljubavi i mržnje, nego samo interesa temeljenih na dobrosusjedskim odnosima, ravnopravnosti i međusobnom uvažavanju. Hrvatski predsjednik komentirao je i zamisao o izgradnji luke u Neumu, jedinom području BiH koje izlazi na Jadransko more: "Izgradnja bilo koje luke, pa tako i neumske, najprije mora biti gospodarski isplativa. Luka Ploče je gospodarski neiskorištena a najvećim dijelom izgrađena je zbog BiH", rekao je Mesić. Hrvatski predsjednik ocjenio je i zahtjev da se umjesto mosta kopno-Pelješac izgradi tunel ili autocesta preko Hercegovine nazvavši ga razumnim, jer bi to, prema njegovim riječima, bilo "jeftinije i isplativije", a Hrvatska bi bila povezana. Također je rekao kako se osobno zauzeo kod nadležnih institucija u Hrvatskoj da se pomogne medijima u BiH na hrvatskom jeziku. "Hrvati, kao jedan od tri konstitutivna naroda u BiH, imaju pravo na svoj jezik i kulturu, a mediji na vlastitom jeziku jedan su od načina njihova očuvanja i stoga je vrlo važno da postoje mediji na hrvatskom jeziku", istaknuo je hrvatski predsjednik.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika