21.07.2006. / 10:21

Autor: Martina Zeković

LJETNE VRUĆINE

Rekordne temperature ovog ljeta

Temperatura u Zagrebu, Splitu i Šibeniku, prema najavi meteorologa, bit će 34 stupnja

Prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, najjaće vrućine zahvatit će Baranju, temperatura će dosegnuti čak 36 stupnjeva, a u petak će 35 Celzijevih stupnjeva zaprijetiti Osijeku. Temperatura u Zagrebu, Splitu i Šibeniku, prema najavi meteorologa, bit će 34 stupnja. Osim na krajnjem jugu zemlje, takve temperature potrajat će i cijeli idući tjedan.

Svake godine više od 200.000 ljudi umre zbog previsokih temperatura, procjenjuju Ujedinjeni narodi. Pretpostavlja se da su vrućine u Europi ovoga ljeta odnijele na tisuće života. Posljednjih dana velike su vrućine zahvaltile europski kontinent. U Slovačkoj i Češkoj u četvrtak je izmjereno čak 35 Celzijevih stupnjeva. Novi toplinski rekord za 2006. godinu u Njemačkoj postavljen je u četvrtak s 38,8 stupnjeva Celzijusa zabilježenih u Halleu, objavila je meteorološka služba Meteomedia. U Španjolskoj su u srijedu temperature dosegle 37 stupnjeva Celzijusa, priopćila je glasnogovornica regionalne vlade. Gradić Wisleyju (Surrey) u Engleskoj u srijedu se zagrijao na 36,5 stupnjeva, što je apsolutni rekord za srpanj otkad postoji meteorološko praćenje. U Lijepoj našoj živa u termometru popela se do 33 Celzijeva stupnja.

Vezane vijesti

Foto: Twiggy Elsa Hosk

Foto: Twiggy Elsa Hosk

Švedski supermodel Elsa Hosk samo je jedna od manekenki uključenih u kampanju za ovogodišnju kolekciju kupaćih kostima Calzedonia. Vrlo je zaposlena,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika