03.08.2006. / 17:00

Autor: Ante Pavić

ZAGREB

Glavaš traži zaštitu od maltretiranja

Faber je navodno nazvao Glavaša i prema riječima Glavaša, "uznemiravao njegovu obitelj"

Na svojim internet stranicama Branimir Glavaš je objavio posebno izvješće ministru unutarnjih poslova Ivicu Kirinu i hrvatskoj javnosti u kojem traži zaštitu od mogućeg daljnjeg progona i maltretiranja od strane načelnika PU osječko-baranjske Vladimira Fabera. Faber je navodno nazvao Glavaša i prema riječima Glavaša, uznemiravao njegovu obitelj. Od Kirina traži da protiv Fabera poduzme odgovarajuće zakonom propisane mjere zbog opetovanih prekoračenja ovlasti u obavljanju dužnosti načelnika. "Isto tako, molim ministra da me zaštiti jer V.F. neprekidno plasira neistinita izvješća o mom navodnom pritisku na osobe za koje se V.F. bezuspješno nada i misli da bi mogle "svjedočiti" protiv mene. Uostalom i nadležna je sudska instanca već u četiri navrata odbila njegova izvješća kao neutemeljena, a čime su odbijena njegova nastojanja da me se, putem Državnog odvjetništva, pritvori. Podsjećam da sam V. F. unatoč zastupničkom imunitetu koji me tada štitio, prije više od godinu dana ponudio da sa mnom obavi razgovor, što je isti odbio uz komentar "s vama ćemo razgovarati zadnjim" i opasku "neću vam pakovati", stoji u priopćenju.
U priopćenju se tvrdi kako je Faber u kasnim noćnim satima u prosincu 2005. godine bio u stanu Vladimira Šeksa s dokumentima iz predistražnih radnji.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je ponovno odbilo žalbu Državnog odvjetništva koje je tražilo pritvaranje saborskog zastupnika Branimira Glavaša, pod obrazloženjem da svojim javnim istupima utječe na svjedoke u istrazi koja je protiv njega pokrenuta zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991. godine. Rješenje istražnog suca Zdenka Posavca u kojem stoji ocjena da ni novi dokazi koje je dostavilo Državno odvjetništvo ne upućuju na to da Glavaš utječe na svjedoke tako postaje pravomoćno. Prvi zahtjev za Glavaševim pritvaranjem Državno je odvjetništvo uputilo sredinom srpnja, tereteći Glavaša da utječe na svjedoke u istrazi, ali je taj zahtjev, kao i žalba tužiteljstva na odluku suca, odbijen.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika