09.08.2006. / 10:23

Autor: Ante Mihić

FOTO REPORTAŽA

Dinamo niti ove sezone u Ligi Prvaka

Uz Modrića pohvale zaslužuju još j Etto, Nowotny i Buljat koji su borbenošću i htjenjem pokušavali podići razinu Dinamove igre, ali ni to nije bilo dovoljno da se izbori bolji rezulta

Luka Modrića je dobio pohvale i od trenera ArsenalaLuka Modrića je dobio pohvale i od trenera ArsenalaNogometni klub Dinamo ni ove sezone neće nastupiti u nogometnoj Ligi prvaka. Iako je u Zagrebu odigrana tek prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka, poraz od 3:0 je dovoljan pokazatelj razlike u kvaliteti između Arsenala i Dinama. Arsenal je u Zagrebu pokazao zašto je lani pobjeđivao klubove poput Juventusa i Reala, a unatoč tome što je u Zagreb stigao bez nekoliko standardnih igrača bez problema je porazio maksimirski klub. Dinamo je mogao ostvariti i povoljniji rezultat od konačnih 0:3, no na kraju to i nije bitno, jer teško je vjerovati da bi hrvatski prvak i sa boljim rezultatom izborio nastup u Ligi prvaka. Arsenal je u 90 minuta dokazao da je puno kvalitetnija momčad u svakom segmentu nogometne igre, zasluženo je slavio te će potpuno zasluženo igrati u najelitnijem nogometnom natjecanju.

Dinamo je u utakmicu ušao dobro, međutim nogometaši Arsenala od samog početka su dominirali u posjedu lopte. Dinamo je svoje prilike čekao iz kontri i polukontri, no kada su i uspjeli šutirati prema golu nije bilo preciznosti. U prvom poluvremenu jedine je tri prilike za Dinamo imao Luka Modrić koji je ponovo bio najbolji Dinamov igrač na terenu. Na žalost osim Luke Modrića koji je dobio velike pohvale i od Arenalovog trenera Arsen Wengera, ali kojeg su hvalili i britanski mediji nitko nije pokazao da je kvalitetom dorastao Arsenalovim igračima.

Da Silva u duelu ( klikni i povećaj! )Da Silva u duelu ( klikni i povećaj! )Pohvale zaslužuju još j Etto, Nowotny i Buljat koji su borbenošću i htjenjem pokušavali podići razinu Dinamove igre, ali ni to nije bilo dovoljno da se izbori bolji rezultat. Nažalost mnogobrojnih Dinamovih igrača jedan od tragičara utakmice bio je Ivan Turina koji nije branio dobro i koji je sukrivac za sva tri Dinamova gola. Mnogi će reći da kod prvog ili trećeg gola nije mogao bolje reagirati, ali dojma smo da je Turina krivac za drugi gol te da je i u drugim situacijama mogao zaustaviti udarce Arsenalovih igrača. Nažalost Dinamu nije bilo dosta 60. minuta dobre igra za kvalitetan rezultat, a poraz od Arsenala je još jednom pokazao da hrvatski klubovi još puno trebaju raditi kako bi dosegnuli europsku razinu.

Posebna priča ove utakmice ipak su Dinamovi navijači. Zdravko Mamić i Josip Kuže mogu se ponositi Bad Blue Boysima koji su još jednom pokazali kako se navija za voljeni klub. Atmosfera na Maksimiru bila je uistinu briljantna. Već sat vremena prije početka utakmice stadion je bio pun, a pri izlasku igrača viđena je sjajna koreografija. Bez obzir na rezultat i poraz BBB su navijali tijekom cijele utakmice, a još 20-ak minuta nakon susreta su gromoglasnim navijanjem pozdravili Dinamove igrače i time pokazali da su velika podrška maksimirskom klubu i igračima i u utakmicama kada se ne ostvari pobjeda.

( snimio Igor Šoban )

Fotogalerija

  • Luka Modrića je dobio pohvale i od trenera Arsenala
  • Posebna priča ove utakmice ipak su Dinamovi navijači ( klikni i povećaj! )
  • Eduardo da Silva nije mogao puno pokazati u Kužeovoj zatvorenoj formaciji
  • Etto je uz Modrića bio najistaknutiji pojedinac
  • Arsenalovi igraći Aleksandr Hleb i Francesc Fabergas
  • Da Silva u duelu ( klikni i povećaj! )
  • Trener Arsenala Arsene Wenger

Vezane vijesti

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Bivši čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović nepravomoćno su danas oslobođeni optužbe za zloporabe "teške" oko 120… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika