12.08.2006. / 15:50

Autor: Martina Zeković

BiH

Miniranje groba Izetbegovića usmjereno protiv Bošnjaka

List Oslobođenje objavljuje kako policija trenutačno traga za jednim sumnjivim automobilom opaženim u blizini groblja uoči napada. U njemu su bila dva putnika i to je navodno ključni i jedini opipljivi trag.

Većina bosanskohercegovačkih dnevnih listova ocjenjuje da je miniranje spomenika na grobu nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića u Sarajevu napad koji je bio usmjeren prije svega na Bošnjake ali i na mir i sigurnost svakog građanina te zemlje. Policija za sada ima vrlo malo tragova jer ne postoje izravni svjedoci, a kamere za nadzor koje su prošle godine postavljene na groblju Kovači u starom dijelu grada isključene su dva tjedna prije napada jer su morale biti popravljene nakon što ih je oštetilo nevrijeme. Na groblju je postojala nadzorna služba čiji su pripadnici svakih sat vremena obilazili to područje, no počinitelji napada iskoristili su vrijeme dok čuvara nije bilo. List Oslobođenje objavljuje kako policija trenutačno traga za jednim sumnjivim automobilom opaženim u blizini groblja uoči napada. U njemu su bila dva putnika i to je navodno ključni i jedini opipljivi trag. Prema prvim rezultatima očevida za napad je rabljen brizantni eksploziv vojnog podrijetla, i to u velikoj količini. Stranka demokratske akcije (SDA) sinoć je održala izvanrednu sjednicu Predsjedništva na kojoj je zaključeno da je napad na grob Alije Izetbegovića otvoreni pokušaj destabiliacije prilika u BiH.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika